Du behöver

  • 1 st äpple morot,1
  • 2 st melon små mogna
  • 180 g skinka strimlad rökt
  • 1 st burk majs ca 212 g
  • 1 dl gröna ärter

Basilikakräm:

1 kruka basilika
2 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl majonnäs
salt och peppar

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala moroten och skär den i små tärningar. Koka tärningarna några minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och spola morotstärningarna i kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.

2
Skala eventuellt äpplet. Kärna ur det och skär det i tärningar. Halvera melonerna och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet och tärna det. Tärna skinkan.

3
Blanda samman morot, äpple, melon, skinka, majs och tinade ärter. Lägg det i de urgröpta melonskalen.

4
Hacka basilikan fint eller lägg alla såsingredienserna i en mixer eller matberedare och kör till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Bjud såsen till melon­salladen. Dillkokt potatis smakar också bra till.