Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • 2 msk dill hackad

Lag:

2 dl vatten
2 msk ättiksprit 12%
1 msk strösocker
1 tsk salt
5 st vitpepparkorn
3 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
dillkvistar

Sås:

1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 dl gurka tärnad
salt svartpeppar

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj strömmingsfiléerna. Lägg dem på smörpapper och strö över dillen på köttsidan. Rulla ihop strömmingsfiléerna med skinnskidan utåt och lägg dem i en ka-strull med skarven neråt.

2
Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, kryddor och dillkvist. Koka lagen 5 minuter och häll den sedan över rullströmmingarna. Sjud fisken på svag värme, ca 5 minuter. Låt den kallna i kallt vattenbad.

3
Blanda minifraiche, lättmajonnäs, gurka, salt och peppar till en sås och servera till rullströmmingarna. Servera med kokt potatis och gurksås.