Du behöver
- 4 dl vetemjöl (eller 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
- 1 msk lättströ (som motsvarar sötman hos 1 msk strösocker)
- 1.25 tsk bakpulver
- 1 dl flytande fett eller rapsolja
- 1 dl lättmjölk
- 0.5 st ägg
Fyllning:
0.75 dl bär- eller fruktmos
Pensling:
0.5 st ägg
Ugn: 250°
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet, mjölken och hälften av det uppvispade ägget.
2
Rör samman allt till en deg och skrapa ned den på mjölat bord.
3
Dela degen och kavla ut den till två rundlar, 22 cm i diameter.
4
Sporra ut 6 trekanter av varje och lägg en knapp tesked mos vid basen på varje triangel.
5
Rulla ihop gifflarna så att spetsen kommer under och lägg dem på plåt, täckt med bakplåtspapper.
6
Pensla med resten av det uppvispade ägget och grädda gifflarna till lagom färg i 8–9 minuter mitt i ugnen. Låt gifflarna kallna på galler i bakduk. De kan frysas.