Du behöver
- 1 st gul lök
- 0.5 st paprika
- 1 st tomat
- 2 msk ströbröd
- 250 g köttfärs
- 0.75 dl mjölk eller vatten
- 1 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaten. Bryn grönsakerna i lite matfett.
2
Lägg ströbrödet i en skål och häll över vätskan. Låt det stå och svälla ca 6–8 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.
3
Forma 4 biffar och stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3 minuter per sida. Lägg paprikafräset över pannbiffarna och bjud ugnsrostad färskpotatis till.
Tänk på att köttfärs är en färskvara som helst ska tillagas samma dag.