Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 0.5 st paprika
  • 1 st tomat
  • 2 msk ströbröd
  • 250 g köttfärs
  • 0.75 dl mjölk eller vatten
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaten. Bryn grönsakerna i lite matfett.

2
Lägg ströbrödet i en skål och häll över vätskan. Låt det stå och svälla ca 6–8 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.

3
Forma 4 biffar och stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3 minuter per sida. Lägg paprikafräset över pannbiffarna och bjud ugnsrostad färskpotatis till.


Kommentar:
Tänk på att köttfärs är en färskvara som helst ska tillagas samma dag.