Du behöver

  • 5.5 st potatis medelstora
  • 0.5 st purjolök
  • 1 dl ost + 2 msk riven
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl mjölk
  • 250 g kassler benfri
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk dragon smulad
  • 1.5 st tomater

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken. Riv osten. Lägg hälften av potatisen i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar. Fördela purjolök och ost ovanpå. Täck med resterande potatis. Häll över mjölk och ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter.

2
Skär kasslern i tunna skivor. Blanda samman senap med persilja och dragon. Fördela det över hälften av kasslerskivorna. Täck med resterande kasslerskivor. Skiva tomaten.

3
Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisen i en rad. Lägg tomatskivor ovanpå. Strö över lite ost. Låt lådan steka klart mitt i ugnen i ytterligare ca 10–15 minuter. Ät en grönsallad till.