Du behöver
- 5.5 st potatis medelstora
- 0.5 st purjolök
- 1 dl ost + 2 msk riven
- 1 krm salt
- 0.5 krm peppar
- 1 dl mjölk
- 250 g kassler benfri
- 1 msk senap
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk dragon smulad
- 1.5 st tomater
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken. Riv osten. Lägg hälften av potatisen i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar. Fördela purjolök och ost ovanpå. Täck med resterande potatis. Häll över mjölk och ställ formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
2
Skär kasslern i tunna skivor. Blanda samman senap med persilja och dragon. Fördela det över hälften av kasslerskivorna. Täck med resterande kasslerskivor. Skiva tomaten.
3
Lägg de dubbla kasslerskivorna över potatisen i en rad. Lägg tomatskivor ovanpå. Strö över lite ost. Låt lådan steka klart mitt i ugnen i ytterligare ca 10–15 minuter. Ät en grönsallad till.