Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 dl ris
  • 0.5 tsk curry
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg hårdkokt
  • 150 g lax rökt
  • hackad gräslök

Sås:

1 dl minifraiche lätt
0.5 tsk curry
0.5 tsk spiskummin
0.5 st äpple
salt och peppar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och tärna löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med ris och curry i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten och salt. Låt det småkoka under lock ca 20 minuter.

2
Gör under tiden såsen. Rör samman minifraiche med curry och spiskummin. Kärna ur äpplet och hacka det fint. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll upp riset. Skala ägget. Dela lax och ägg i mindre bitar. Lägg det över det nykokta riset. Strö över hackad gräslök. Bjud riset tillsammans med såsen.