Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1.5 dl ris
- 0.5 tsk curry
- 3 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 st ägg hårdkokt
- 150 g lax rökt
- hackad gräslök
Sås:
1 dl minifraiche lätt
0.5 tsk curry
0.5 tsk spiskummin
0.5 st äpple
salt och peppar
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och tärna löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med ris och curry i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten och salt. Låt det småkoka under lock ca 20 minuter.
2
Gör under tiden såsen. Rör samman minifraiche med curry och spiskummin. Kärna ur äpplet och hacka det fint. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll upp riset. Skala ägget. Dela lax och ägg i mindre bitar. Lägg det över det nykokta riset. Strö över hackad gräslök. Bjud riset tillsammans med såsen.