Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1200 g
  • 2 msk salt
  • vatten ca 2 liter
  • 0.5 st gul lök
  • 5.5 st vitpepparkorn

Sås:

1 st kesella burk
1 dl vispgrädde
0.5 dl mangochutney
2.5 tsk curry
0.5 dl jordnötter grovhackade

Garnering:

cocktailtomater
färska örter
jordnötter

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Håll stadigt i kycklingen och halvera den längs med bröstet med en stabil kniv. Skölj kycklinghalvorna väl och torka av dem.

2
Salta kycklinghalvorna på köttsidan. Lägg dem i en plastpåse med köttsidan uppåt så att saltet blir kvar. Stäng påsen och lägg den kallt i ett dygn.

3
Skölj av kycklinghalvorna. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen. Låt det koka upp och skumma väl. Skala löken och skär den i klyftor. Lägg ner lök och pepparkorn i ka-strullen. Låt kycklingen koka ca 30 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt kycklingen ligga kvar i kokvattnet ca 2 timmar under lock.

4
Rör samman kesellan varsamt med inte för hårt vispad grädde, man-gochutney, curry och grovhackade jordnötter. Ta upp kycklingen och befria den från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar och lägg det på ett uppläggningsfat. Ringla över lite sås och garnera med cocktailtomater, jordnötter och färska örter. Bjud resterande sås bredvid.


Kommentar:
Lättrimmat kycklingkött smakar också gott i kycklingsallader.