Du behöver
- 1 kg musslor
- engångsgrill
Smör:
1 dl smör
2 st vitlöksklyftor rivna
1 krm salt
Servera med:
citronklyftor bröd
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Tänd grillen, det tar 25 minuter innan den har glödande kol. Blanda samman smör & rapsolja med vitlök och salt.
2
Skölj och kontrollera att musslorna är hela och sluter skalet.
3
Lägg dem på grillen och vänta tills musselskalen öppnar sig, då är de färdiggrillade.
4
Ta av musslorna från grillen och ta bort det övre skalet. Pensla musslorna i skalet med vitlökssmöret och lägg tillbaka dem på grillen så att de blir varma igen. Servera med citronklyftor och bröd.
Plockar man musslor själv i havet bör man först underrätta sig om det är ett säkert område. På västkusten kan man ringa länsstyrelsens musselinformation på telefon 031-60 52 90 och få information. Musslorna du köper i nät hos fiskhandlaren är kontrollerade och ”säkra”.