Du behöver

  • 1 kg musslor
  • engångsgrill

Smör:

1 dl smör
2 st vitlöksklyftor rivna
1 krm salt

Servera med:

citronklyftor bröd

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Tänd grillen, det tar 25 minuter innan den har glödande kol. Blanda samman smör & rapsolja med vitlök och salt.

2
Skölj och kontrollera att musslorna är hela och sluter skalet.

3
Lägg dem på grillen och vänta tills musselskalen öppnar sig, då är de färdiggrillade.

4
Ta av musslorna från grillen och ta bort det övre skalet. Pensla musslorna i skalet med vitlökssmöret och lägg tillbaka dem på grillen så att de blir varma igen. Servera med citronklyftor och bröd.


Kommentar:
Plockar man musslor själv i havet bör man först underrätta sig om det är ett säkert område. På västkusten kan man ringa länsstyrelsens musselinformation på telefon 031-60 52 90 och få information. Musslorna du köper i nät hos fiskhandlaren är kontrollerade och ”säkra”.