Du behöver

  • 2.5 dl dinkelmjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 msk lättströ
  • 5 dl lättmjölk
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl flytande fett
  • 3 dl äpple grovt rivet med skal

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna och vispa samman med hälften av mjölken.

2
Tillsätt resten av mjölken i den klimpfria smeten och rör i de uppvispade äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund innan du blandar samman den med äppelraspet. Grädda. Beräkna 0,8 dl till varje lagg. Rör om i smeten mellan varje pannkakslagg.


Kommentar:
Till dinkelpannkakorna kan du använda vanligt vetemjöl men näringsvärdet är högre på denna vetesort med gamla anor och som åter har blivit populär.