Du behöver
- 125 g smör eller margarin rumsvarmt
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl grädde
Fyllning:
1 st aprikospuré (barnmat)
1.5 dl vispgrädde
Chokladtäcke:
150 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar och kiwi
3 dl vispgrädde
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det omväxlande med grädden i smeten. Rör till en jämn smet.
2
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Dela den kalla kakan i två bottnar.
3
Bred aprikospurén över den ena bottnen och täck med vispad grädde. Lägg på den andra bottnen.
4
Dela chokladen i mindre bitar. Låt dem smälta försiktigt i vattenbad tillsammans med grädden. Vispa till en slät blank smet. Bred den avsvalnade chokladkrämen över kakan.
5
Garnera med jordgubbar och kiwi. Spritsa vispad grädde runt kanten.