Du behöver

  • 125 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde

Fyllning:

1 st aprikospuré (barnmat)
1.5 dl vispgrädde

Chokladtäcke:

150 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde

Garnering:

jordgubbar och kiwi
3 dl vispgrädde

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det omväxlande med grädden i smeten. Rör till en jämn smet.

2
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Dela den kalla kakan i två bottnar.

3
Bred aprikospurén över den ena bottnen och täck med vispad grädde. Lägg på den andra bottnen.

4
Dela chokladen i mindre bitar. Låt dem smälta försiktigt i vattenbad tillsammans med grädden. Vispa till en slät blank smet. Bred den avsvalnade chokladkrämen över kakan.

5
Garnera med jordgubbar och kiwi. Spritsa vispad grädde runt kanten.