Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl ris
  • 1 tsk curry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 3 st chorizokorvar
  • 2 st paprika blandade färger
  • 9 st aprikoser torkade mjuka
  • salt och peppar
  • spenat ca 50 g färsk

Sweet chilisås:

2 dl yoghurt matlagnings-
1/2-1 dl sweet chilisås
salt

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Skala och krossa vitlöken. Fräs lök, vitlök och ris i lite matfett några minuter.

2
Rör ner curry och kajennpeppar. Späd med buljong och rör om. Låt puttra under lock ca 20 minuter eller tills vätskan har kokat in.

3
Skiva under tiden korven. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs korv och paprika i lite matfett.

4
Tärna aprikoserna och rör ner korv, paprika och aprikoser i det nykokta riset. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist ner den sköljda spenaten.

5
Rör samman alla ingredienserna till sweet chili. Bjud såsen till chorizopannan.


Kommentar:
Börja med den lilla mängden sweet chilisås och smaka dig fram. Såsen är ganska stark. Du kan också enbart bjuda matlagningsyoghurt naturell till chorizopannan.