Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 dl ris
- 1 tsk curry
- 0.5 krm kajennpeppar
- 6 dl grönsaksbuljong
- 3 st chorizokorvar
- 2 st paprika blandade färger
- 9 st aprikoser torkade mjuka
- salt och peppar
- spenat ca 50 g färsk
Sweet chilisås:
2 dl yoghurt matlagnings-
1/2-1 dl sweet chilisås
salt
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Skala och krossa vitlöken. Fräs lök, vitlök och ris i lite matfett några minuter.
2
Rör ner curry och kajennpeppar. Späd med buljong och rör om. Låt puttra under lock ca 20 minuter eller tills vätskan har kokat in.
3
Skiva under tiden korven. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs korv och paprika i lite matfett.
4
Tärna aprikoserna och rör ner korv, paprika och aprikoser i det nykokta riset. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist ner den sköljda spenaten.
5
Rör samman alla ingredienserna till sweet chili. Bjud såsen till chorizopannan.
Börja med den lilla mängden sweet chilisås och smaka dig fram. Såsen är ganska stark. Du kan också enbart bjuda matlagningsyoghurt naturell till chorizopannan.