Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk smör
  • 4 st hamburgerbröd fullkorn
  • grönsallad

Salsa:

3 st plommontomater
1 st gurka dm
50 g vindruvor utan kärnor
0.5 dl purjolök hackad
1 msk persilja hackad
1 msk basilika hackad
1 msk sirap vit
1 msk vit balsamicovinäger
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman färs, salt, svartpeppar, lökpulver och fransk senap till en smidig färs i en skål.

2
Forma färsen till fyra runda bollar. Platta till dem så att du får 1 cm tjocka hamburgare. Hacka ett lätt rutmönster med en kniv i färsen, så ligger burgarna plant i pannan.

3
Stek hamburgarna i smör i varm stekpanna, ca 3 minuter per sida. Stek hamburgarna i omgångar, för att inte kyla ner stekpannan.

4
Dela och kärna ur tomater och gurka. Dela vindruvorna. Blanda samman med purjolök, persilja, basilika, vit sirap och balsamicovinäger. Smaka av med salt och peppar. Värm bröden. Lägg sallatsblad, nystekta hamburgare och salsa i bröden. Fäst eventuellt samman med grillpinne.


Kommentar:
Fäst gärna samman de färdiga hamburgarna med en grillpinne.