Du behöver
- 3 st ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 2.25 st glutenfri mjölmix
- 1 msk pofiber
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 dl flytande fett
Glasyr:
1 dl socker
0.5 dl flytande fett 2 tsk maizenastärkelse
2 msk kaffegrädde
1 dl nötter sötmandel eller solroskärnor
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Börja med att smörja och bröa en form med glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller Pofiber (potatisfiber).
2
Vispa ägg och strösocker till en luftig smet. Blanda glutenfri mjölmix, Pofiber, vaniljsocker och bakpulver. Häll i mjölmixblandningen och tillsätt samtidigt 1 dl flytande fett. Rör om så att ingredienserna blandas. Skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i 175° varm ugn i 25 minuter.
3
Gör under tiden glasyren genom att blanda strösocker, fett, maizenastärkelse, kaffegrädde och nötter, sötmandel eller solroskärnor i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.
4
Bred glasyrsmeten ovanpå kakan när den angivna gräddningstiden har gått och fortsätt gräddningen i 10–15 minuter till. Låt kakan svalna av innan du lossar den från kanterna med en bordskniv och stjälper upp.
Om du har ont om tid så köp färdighackade nötter och mandel i påse om 50 g.