Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2.25 st glutenfri mjölmix
  • 1 msk pofiber
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl flytande fett

Glasyr:

1 dl socker
0.5 dl flytande fett 2 tsk maizenastärkelse
2 msk kaffegrädde
1 dl nötter sötmandel eller solroskärnor

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Börja med att smörja och bröa en form med glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller Pofiber (potatisfiber).

2
Vispa ägg och strösocker till en luftig smet. Blanda glutenfri mjölmix, Pofiber, vaniljsocker och bakpulver. Häll i mjölmixblandningen och tillsätt samtidigt 1 dl flytande fett. Rör om så att ingredienserna blandas. Skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i 175° varm ugn i 25 minuter.

3
Gör under tiden glasyren genom att blanda strösocker, fett, maizenastärkelse, kaffegrädde och nötter, sötmandel eller solroskärnor i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.

4
Bred glasyrsmeten ovanpå kakan när den angivna gräddningstiden har gått och fortsätt gräddningen i 10–15 minuter till. Låt kakan svalna av innan du lossar den från kanterna med en bordskniv och stjälper upp.


Kommentar:
Om du har ont om tid så köp färdighackade nötter och mandel i påse om 50 g.