Du behöver
- 15 st muffinsformar
- 2 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl flytande fett
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 2 msk sprit
Garnering
1 st apelsin
Ugn: 200°
Gör så här
1
Ställ ut 15 muffinsformar på en plåt. Mät upp potatismjöl med råge och blanda med bakpulver.
2
Rör fett med socker till en luftig massa. Tillsätt ägg och konjak eller vodka och blanda till sist i de torra ingredienserna.
3
Fördela smeten i pappersformarna och grädda muffinsen på mittfalsen i 200° varm ugn i 12 minuter. Låt kakorna kallna medan du brygger kaffe eller te.
4
Rör samman en glasyr av
florsocker, vatten och 1 msk fett och glasera bakverken med detta. Garnera med syltat, hackat apelsinskal. Beräkna att det går åt 1/2 dl.
florsocker, vatten och 1 msk fett och glasera bakverken med detta. Garnera med syltat, hackat apelsinskal. Beräkna att det går åt 1/2 dl.
Om du vill frysa muffinsen så gör det utan glasyr. Spar receptet så att du kan glasera bakverken när de ska ätas