Du behöver

  • 4 skiva rostas
  • salt svartpeppar
  • olja
  • 50 g ruccolasallad

Pepparrotssmör:

65 g cantadou
pepparrotsost
50 g smör
2 msk persilja hackad
salt svartpeppar

Bulgursallad:

2 dl bulgur
4 dl hönsbuljong
1 st röd paprika i bitar
1 st purjolök skivad
10 st tomater delade
1 msk olivolja
2 msk citron pressad saft
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port

Gör så här

1
Koka bulgurgrynen i hönsbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Låt grynen svalna.

2
Tillsätt paprika, purjolök, tomater, olivolja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.

3
Rör samman pepparrotsost med mjukt smör och hackad persilja. Salta och peppra efter smak. Lägg blandningen i ett smörpapper och forma till en rulle. Låt stelna i kylen. Skär upp i bitar vid serveringen.

4
Temperera köttet. Torka av det med hushållspapper. Salta och peppra köttet på båda sidor. Pensla med lite olja och grilla köttet, 3–4 minuter per sida. Servera med salladen och pepparrotssmöret.


Kommentar:
Rostas är en smakrik styckningsdetalj som ser ut som filé, men som styckas från rostbiffen av nötkött.