Du behöver

  • 1 st lammytterfilé ca 400 g
  • salt

Marinad:

0.5 dl olivolja
1 st limefrukt pressad saft och rivet skal
2 msk färsk mynta hackad
1 msk färsk rosmarin hackad
2 st vitlöksklyftor rivna
0.5 tsk svartpeppar grovstött

Potatissallad:

500 g potatis skalad, kokt och delad i bitar
2 dl kikärter kokta
1 st rödlök i tunna klyftor
1 dl oliver svarta utan kärnor
2 msk citronmeliss hackad
0.5 st citron rivet skal
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
svartpeppar
50 g ruccolasallad

Det här behövs till 3–4 port:

Gör så här

1
Blanda samman olivolja, limesaft och rivet limeskal med mynta, rosmarin, vitlök och svartpeppar. Dela lammfilén på mitten och lägg ner i en plastpåse. Häll över marinaden och gnid den runt om köttet. Låt köttet marinera 1–2 timmar i kylen.

2
Ta fram köttet en stund före grillningen så att det blir tempererat. Grilla köttet runt om, ca 10 minuter. Låt det vila lika länge, innan det skärs upp i drygt 1/2 cm tjocka skivor.

3
Blanda potatis, avspolade kikärter, rödlök, oliver, citronmeliss, citronskal, olivolja, flingsalt och några vrid på svartpepparkvarnen. Blanda ner rucolasallat strax före serveringen.