2 portioner
Du behöver
- 200 g torskfilé i block, halvtinad
- vetemjöl
- 1 ägg, uppvispat
- ströbröd
- salt, vitpeppar
- 2 msk matfett
- 350 g pressad potatis
- gräslök
- 1 limefrukt
Remouladsås:
¾ dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
2 msk ättiksgurka, finhackad
2 tsk kapris
1 tsk persilja hackad
1 tsk gräslök skivad
Gör så här
1
Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.
2
Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är färdigstekt.
3
Blanda minifraiche med lättmajonnäs, ättiksgurka, kapris, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera till ny-stekta fiskpinnar med kokt, pressad potatis, gräslök, limklyfta och sallad.