2 portioner

Du behöver

  • 200 g torskfilé i block, halvtinad
  • vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • ströbröd
  • salt, vitpeppar
  • 2 msk matfett
  • 350 g pressad potatis
  • gräslök
  • 1 limefrukt

Remouladsås:

¾ dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
2 msk ättiksgurka, finhackad
2 tsk kapris
1 tsk persilja hackad
1 tsk gräslök skivad

Gör så här

1
Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.
2
Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är färdigstekt.
3
Blanda minifraiche med lättmajonnäs, ättiksgurka, kapris, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera till ny-stekta fiskpinnar med kokt, pressad potatis, gräslök, limklyfta och sallad.