Du behöver

  • 2 st kotletter
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 2 skiva ananas
  • 2 st cocktailtomater
  • 0.5 dl ananasspad
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk senap
  • 0.25 krm nejlika malda
  • hackad persilja

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Snitta fettkanten på kotletterna på några ställen. Krydda köttet med salt och peppar. Stek kotletterna i sparsamt med matfett, ca 3-4 minuter på varje sida.

2
Lägg 1 ananasskiva och 1 cocktailtomat på varje kotlett. Häll över ananasspad och vatten. Tillsätt citronsaft, senap och nejlikor. Låt allt puttra samman några minuter. Strö persilja över.

3
Bjud kokt ris och sallad till.


Kommentar:
När du gör några snitt i den feta kanten på kotletterna så går det lättare att steka dem. Skär av den feta kanten efter att kotletterna är stekta.
Du kan också lägg äppleskivor och lite hackad persilja på kotletterna. Uteslut då ananasskyn.