Du behöver

  • marulksfilé eller andra fasta vita fiskfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk seafood & fish kryddkvarn, Santa Maria
  • 2 msk olja
  • grillspett

Romsås:

0.5 dl lättmajonnäs
1.5 dl crème fraîche
1 dl matyoghurt 10%
1 tsk citronskal rivet
50 g röd stenbitsrom eller löjrom
0.5 dl dill hackad
salt svartpeppar

Servera med:

kokt potatis
sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär fiskköttet i jämnstora kuber. Salta och lägg kuberna i en plastpåse. Tillsätt seafood krydda och olja. Gnid runt fiskköttet. Lägg in påsen i kylen, ca 1 timme.

2
Trä upp och varva fisksorterna på blötlagda grillspett. Grilla på svag värme, totalt ca 8 minuter.

3
Blanda samman lättmajonnäs, crème fraiche, matyoghurt, citronskal, rom och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till fisken. Komplettera med kokt potatis och sallad.