Du behöver
- 800 g potatis mjölig sort
- 1 st gul lök skivad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- örtsalt
- svartpeppar
- 1 tsk persillade
- 400 g tomater passerade
- kassler ca 350 g
- 2 dl lagrad ost riven
Garnera med:
persilja
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Varva den i en ugnssäker form med lök och vitlök. Salta med örtsalt och krydda med svartpeppar och persillade.
2
Häll de passerade tomaterna över potatisblandningen. Tillaga gratängen i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn efter att potatisen är mjuk.
3
Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå gratängen. Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter.
4
Servera med sallad.