Du behöver

  • 200 g pastaskruvar fullkorn
  • 150 g ruccolasallad
  • 300 g kassler
  • 50 g sockerärtor delade
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 4 st salladslökar skivade
  • 150 g champinjoner i kvartar, stekta

Blue cheesedressing:

100 g grönmögelost
1.5 dl mjölk
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Spola av den i kallt vatten och låt den rinna av. Skölj rucolasallaten i ett durkslag och låt den rinna av.

2
Skär kasslern i centimetertjocka, avlånga bitar. Blanda med sockerärtor, paprika, salladslök och champinjoner. Vänd ner pasta och rucolasallat. Lägg upp i en salladsskål.

3
Mixa samman grönmögelosten i mjölken med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera dressingen till salladen.


Kommentar:
Vill du ha en krämigare salladsdressing? Ta créme fraiche i stället för mjölk.