Du behöver
- 200 g pastaskruvar fullkorn
- 150 g ruccolasallad
- 300 g kassler
- 50 g sockerärtor delade
- 1 st röd paprika i bitar
- 4 st salladslökar skivade
- 150 g champinjoner i kvartar, stekta
Blue cheesedressing:
100 g grönmögelost
1.5 dl mjölk
salt svartpeppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Spola av den i kallt vatten och låt den rinna av. Skölj rucolasallaten i ett durkslag och låt den rinna av.
2
Skär kasslern i centimetertjocka, avlånga bitar. Blanda med sockerärtor, paprika, salladslök och champinjoner. Vänd ner pasta och rucolasallat. Lägg upp i en salladsskål.
3
Mixa samman grönmögelosten i mjölken med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera dressingen till salladen.
Vill du ha en krämigare salladsdressing? Ta créme fraiche i stället för mjölk.