Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer ca 500 g
  • 125 g mozzarella
  • paprika ca 50 g grillad på burk
  • 2 msk basilika hackad
  • salt och peppar

Risotto:

1 st gul lök
3 dl avorioris
6.5 dl grönsaksbuljong
0.75 dl crème fraîche
1 dl parmesanost riven
6 st tomater marinerade och soltorkade
50 g färsk spenat

Gremolata:

1 st persilja liten knippa hackad
1 st vitlöksklyfta pressad
1.5 msk rivet citronskal

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna på längden men inte igenom och vik upp dem. Skiva mozzarellan och strimla paprikan. Hacka basilikan.

2
Fyll kycklingfiléerna med ost, paprika och basilika. Lägg samman dem så att de ser hela ut. Fäst med tandpetare eller köttnål. Krydda med salt och peppar.

3
Stek filéerna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form och stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomstekta och köttsaften helt klar.

4
Skala löken och tärna den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Späd med buljongen i omgångar tills den är slut,

5
ca 25–30 minuter.

6
Tillätt crème fraiche och parmesanost. Låt det smälta under omrörning. Tärna tomaterna och strimla spenaten. Rör ner det i den varma risotton och smaka av.

7
Blanda samman alla ingredienserna till gremolatan och strö den över kycklingen. Bjud risotton till.


Kommentar:
Filé är mört kött och det går därför snabbt att laga till.