Du behöver

  • 2 st kalkonfilé ca 500 g
  • 1 st schalottenlök
  • 125 g champinjoner
  • 1 st persilja liten knippa
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl parmesanost nyriven
  • salt svartpeppar

Ädelsås:

40 g ädelost
2 dl crème fraîche
0.75 dl vatten
0.25 st hönsbuljongtärning

Grönsakspasta:

300 g tagliatelle
vatten + salt
2 st morötter
0.5 st purjolök

Garnering:

hackad gräslök

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Gör hål i mitten av filéerna med hjälp av en vass kniv. Skala löken och finhacka den. Ansa svampen och tärna den ganska fint. Fräs lök och svamp i lite matfett. Tillsätt hackad persilja och låt det fräsa med 1 minut. Fyll filéerna med lökröran.

2
Vispa upp ägget och rör samman det med ost. Vänd filéerna i äggsmeten. Stek filéerna gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Tag upp dem och lägg dem i en eldfast form.

3
Stek filéerna mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills köttsaften är helt klar.

4
Mosa osten. Låt crème fraichen koka upp. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Rör ner osten och låt den smälta. Smaka av.

5
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skala morötterna och strimla dem med hjälp av en potatisskalare. Ansa och strimla purjolöken. Lägg ner morötter och purjolök när 1-2 minuter återstår av pastans koktid.

6
Bjud den nykokta pastan tillsammans med kalkonfilé och ädelsås. Strö över lite hackad gräslök.


Kommentar:
Filé är mört kött och det går därför snabbt att laga till.