Du behöver

  • 4 st kronkotletter 2 1
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör

Ratatouille:

1 st gul lök hackad
1 st vitlöksklyfta hackad
1 msk olivolja
1 st aubergine i bitar
1 st squash i bitar
1 st röd paprika i bitar
1 st paprika i bitar
3 dl tomater krossade
1.5 dl ajvar relish mild
salt svartpeppar
1 msk färsk oregano

Servera med:

ris eller potatis

Ugn: 175º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt aubergine och squash och låt de fräsa med en stund. Tillsätt paprika, tomatkross och ajvar relish. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och oregano.

2
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra.

3
Bryn kotletterna i en varm stekpanna med smör som fått gyllenbrun färg, ca 1 minut per sida. Lägg över köttet i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen, ca 10 minuter. Servera köttet med ratatouille och kokt ris eller potatis.


Kommentar:
Kronkotletter, som är kotletter med ryggbenet borttaget, är lättare att steka.