Du behöver
- rostbiff ca 24 skivor färdigstekt
- 3.5 st vitlök klyftor inlagd
- 2 msk soja
- 4 msk olivolja
- 1 st gräslök knippe
- ruccolasallad
Sparrissallad:
3 st sparris buntar grön
Dressing:
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
salt och peppar
3 st tomater finhackade marinerade soltorkade
1 st ägg hackat
2 msk hackad gräslök
Det här behövs:
Gör så här
1
Krossa vitlöksklyftorna och vispa samman dem med soja och olivolja. Vänd rostbiffskivorna i marinaden och låt dem marineras ca 10-30 minuter. Häll bort marinaden.
2
Hacka gräslöken och fördela den över rostbiffen. Vik skivorna dubbla och lägg upp dem på uppläggningsfat. Toppa rostbiffen med späd rucolasallat.
3
Ansa sparrisen och lägg den i kokande vatten. Låt sparrisen koka ca 3-8 minuter beroende på hur tjock den är. Låt sparrisen rinna av.
4
Rör samman vinäger och olivolja med lite salt och peppar. Lägg upp sparrisen och strö över de finhackade tomaterna, de hackade äggen och gräslöken. Ringla över dressingen.