Du behöver

  • 6 skiva landgångsbröd

Fyllning:

150 g räkor skalad vikt
3 st ägg kokta och hackade
4 st salladslökar skivade
2 dl ärter kokta och kylda
1 dl majonnäs
1 dl kesella 1%
2 tsk hummerfond konc
0.5 krm kajennpeppar
salt svartpeppar

Garnering:

200 g färskost 15%
2 msk majonnäs
babyspenat
14 skiva kotlettpastrami
14 st sparris kokta och kylda
7 st plommontomater små
14 skiva gurka
tandpetare
100 g räkor skalad vikt
basilika

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Kantskär landgångsbröden och skär dem så att längden blir lika med dubbla bredden. Resultatet ska bli en kvadratisk tårta.

2
Blanda samman räkor, ägg, salladslökar, gröna ärter och morötter, majonnäs, kesella och hummerfond i en skål. Smaksätt med kajennpeppar, salt och peppar.

3
Lägg två brödskivor bredvid varandra på ett uppläggningsfat. Bred på hälften av fyllningen. Lägg två brödskivor ovanpå, lägg dem tvärs över det förra lagret, så håller tårtan bättre samman. Lägg på resten av fyllningen och avsluta mede de sista två brödskivorna.

4
Bred färskost blandad med majonnäs över och runt kanten på tårtan. Dekorera kanten med babyspenatblad.

5
Dekorera tårtan ovanpå med strutar av skivad kotlettpastrami, gröna sparrisknoppar och “gurkblommor” med tomater i mitten. Sätt fast dem i tårtan med en tandpetare genom tomathalvorna. Lägg skalade räkor i mitten. Toppa med basilika.