Du behöver

  • 400 g falukorv mager
  • 1 st purjolök
  • 1 st grön paprika
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 dl sockerärter
  • 1 st äpple
  • 1 msk mango chutney
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Tillbehör:

bulgur eller couscous
sallad chutney

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär falukorven i bitar. Hacka purjolök och grön paprika. Fräs korven tillsammans med purjolök och paprika i curry i flytande margarin.

2
Tillsätt sockerärter (skurna) och äpplet i skivor. Rör ner chutney och häll över köttbuljong (tärning + vatten eller fond + vatten). Smaka av ytterligare med 2 msk hackad persilja, salt och peppar. Servera med bulgur eller couscous, sallad och ytterligare en klick chutney.