Du behöver

  • 6 st kycklingfiléer
  • 1.5 dl sesamfrön

Marinad:

1 st vitlöksklyfta pressad
1.5 dl ljus sojasås
2 msk matolja
1.5 tsk farinsocker
saft av 1 1

Pensling:

saft av 1
2 tsk soja
1 msk rapsolja

Nudelsallad:

1 pkt äggnudlar
1 st röd paprika
1 st grön paprika
4 st vårlök
0.5 st röd chili
1 msk sesamolja
2 msk matolja
fisksås ca 1 msk

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingfiléerna och tillslut påsen. Lägg den kallt minst 1 timme. Vänd påsen några gånger under tiden.

2
Rosta sesamfröna i torr varm stekpanna tills de har fått lite färg.

3
Trä upp kycklingfiléerna på blötlagda spett och lägg dem i en långpanna. Släng marinaden. Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills de har fin färg och köttsaften är helt klar.

4
Blanda saften från 1/2 apelsin, 2 tsk soja och 1 msk rapsolja. Pensla kycklingfiléerna med blandningen och rulla dem i sesamfröna.

5
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Kyl av dem i kallt vatten och låt nudlarna rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar.

6
Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla vårlökarna. Kärna ur chilin och finhacka den. Stek nudlarna, paprika och vårlök i sesamolja och matolja. Ringla över fisksåsen och smaka av. Bjud nudlarna till kycklingspetten. En mangosalsa smakar gott till.