Du behöver
- 0.5 st grillad kyckling
- 2.5 st salladslökar
- 1 st röd paprika
- 100 g champinjoner
- 2 bitar mango konserverad
- 1.5 dl hönsbuljong
- 1.5 tsk ingefära färsk riven
- 2 tsk ljus soja
- 1.5 tsk maizenamjöl
- 2 st ris eller äggnudlar
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Ansa lökarna och skär dem i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Tärna mangon.
2
Fräs lök, paprika och svamp i lite matfett i en wok eller stor stekpanna några minuter. Tillsätt kycklingkött och mango. Låt det fräsa med några minuter.
3
Rör ner hönsbuljong, ingefära och soja. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Låt allt koka upp och smaka av. Rör ner nykokta äggnudlar eller ris. Strö eventuellt över lite timjan.