Du behöver

  • 0.5 st grillad kyckling
  • 2.5 st salladslökar
  • 1 st röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 2 bitar mango konserverad
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 1.5 tsk ingefära färsk riven
  • 2 tsk ljus soja
  • 1.5 tsk maizenamjöl
  • 2 st ris eller äggnudlar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Ansa lökarna och skär dem i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Tärna mangon.

2
Fräs lök, paprika och svamp i lite matfett i en wok eller stor stekpanna några minuter. Tillsätt kycklingkött och mango. Låt det fräsa med några minuter.

3
Rör ner hönsbuljong, ingefära och soja. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Låt allt koka upp och smaka av. Rör ner nykokta äggnudlar eller ris. Strö eventuellt över lite timjan.