Du behöver
- 1 st äggvita
- 1 msk havregryn
- 250 g köttfärs
- 0.5 tsk liquid smoke
- salt och peppar
Bönor:
1 st bönor burk blandade kokta
0.5 st lök
1 st grön paprika
0.5 st burk krossade tomater
salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Vispa upp äggvitan lätt och rör samman den med havregrynen. Låt det stå och svälla några minuter.
2
Tillsätt köttfärs, liquid smoke, salt och peppar. Arbeta färsen smidig. Forma 2 eller 4 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3-4 minuter per sida.
3
Skölj bönorna i rinnande vatten och låt dem rinna av. Skala löken och hacka den. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt bönor och krossade tomater. Låt allt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Liquid smoke är en hickorykrydda som du hittar i kryddhyllan.
Du kan också koka bönorna själv, men de måste blötläggas i god tid.