Du behöver
- 3 dl snabbmakaroner
- 100 g skinka rökt
- 0.5 st burk champinjoner
- 0.5 st röd paprika
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 st ägg
- 0.5 dl mjölk
- 1 tsk fransk senap
- salt och peppar
- 2 msk riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Häll makaronerna i ett durkslag eller sil och spola dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.
2
Tärna skinkan. Låt svampen rinna av. Kärna ur och tärna paprikan. Vispa samman crème fraiche med ägg, mjölk, senap, salt och peppar.
3
Rör ner svamp, skinka, paprika och makaroner i crème fraicheblandningen. Fördela det i två smorda eldfasta portionsformar eller en större form. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Bjud rårivna morötter till.