Du behöver

  • 3 dl snabbmakaroner
  • 100 g skinka rökt
  • 0.5 st burk champinjoner
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och peppar
  • 2 msk riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Häll makaronerna i ett durkslag eller sil och spola dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.

2
Tärna skinkan. Låt svampen rinna av. Kärna ur och tärna paprikan. Vispa samman crème fraiche med ägg, mjölk, senap, salt och peppar.

3
Rör ner svamp, skinka, paprika och makaroner i crème fraicheblandningen. Fördela det i två smorda eldfasta portionsformar eller en större form. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Bjud rårivna morötter till.