Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • salt vitpeppar
  • 0.25 st citron rivet skal
  • 2 tsk smör

Citronpasta:

2 st tagliatelle förpackningar färsk grön
2 st vitlöksklyftor
1 st röd spansk peppar hackad
2 msk olivolja
1 st citron rivet skal och pressad saft

Tills serveringen:

parmesanost
dill
ruccolasallad
rädisor

Ugn: 175º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av fisken och lägg den i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal och ringla över matfettet.

2
Tillaga fisken i mitten på ugnen, ca 10 minuter.

3
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs vitlök och spansk peppar i oljan. Blanda kryddoljan med pastan i en varm serveringskål. Tillsätt citronsaft och -skal. Rör om. Strö över riven parmesanost vid serveringen.

4
3. Plocka dill och lägg på laxbitarna. Servera med rucolasallat och rädisor.