Du behöver
- 3 st ägg
- 1 dl lättströ (Hermesetas eller Suketter)
- 0.5 dl kokande vatten
- 1 dl råsocker eller strösocker
- 2 dl fullkornsvetemjöl
- 2 msk pofiber
- 50 g mörk blockchoklad 70 %, finns av märket Fazer
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Dela äggen och vispa gulorna med sötningsmedel och socker. Tillsätt det kokande vattnet alldeles i början av vispningen.
2
Tillsätt de torra ingredienserna och de hårt vispade vitorna.
3
Hacka blockchokladen och fördela bitarna på botten i den smorda och bröade bakformen. Vi använde en avlång 1 1/2-liters form.
4
Rör om och häll smeten i bakformen direkt.
5
Grädda på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Kakan kan frysas.
Om du utesluter blockchokladen är denna typ av sockerkaka utmärkt till tårtbottnar. Genom att vispa vitorna separat behövs inget bakpulver.