Du behöver
- 100 g smör eller margarin rumsvarmt
- 1.5 dl socker
- 2 st ägg
- 50 g hasselnötter
- 50 g valnötter
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st banan små
- 2 msk pressad citronsaft
- 3 msk sherry
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Hacka de olika nötterna ganska fint. Blanda samman dem med mjöl och bakpulver.
3
Mosa bananerna tillsammans med pressad citronsaft och sherry.
4
Rör ner mjölblandningen omväxlande med bananmoset i smeten. Rör så att allt blir väl blandat.
5
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 3/4-2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna. Kakan går att frysa.