Du behöver

  • 100 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g valnötter
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st banan små
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk sherry

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

2
Hacka de olika nötterna ganska fint. Blanda samman dem med mjöl och bakpulver.

3
Mosa bananerna tillsammans med pressad citronsaft och sherry.

4
Rör ner mjölblandningen omväxlande med bananmoset i smeten. Rör så att allt blir väl blandat.

5
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1 3/4-2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna. Kakan går att frysa.