Du behöver

  • 2 dl lagalätt 5% eller liknande
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk idealmjöl
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • salt och peppar
  • 1 st fiskfilé ca 275 g

Couscous:

1.25 dl vatten
1.5 dl couscous
1 dl paprika tärnad
2 msk gräslök skivad
1 msk citron pressad saft
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda lagalätt, smulad buljongtärning och ideal-mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.

2
Skär fiskfilén i bitar och lägg försiktigt ner dem i såsen. Låt fisken sjuda, ca 3 minuter.

3
Koka upp vattnet, lägg ner couscousgrynen och rör om. Ta grytan från värmen, lägg på lock och låt grynen svälla 3 minuter. Blanda sedan ner paprika och gräslök. Smaksätt med citron, salt och peppar. Servera couscoussalladen till fisken.