Du behöver
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 0.75 dl flytande fett
- 2.5 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 0.5 dl socker
- 1 krm salt
- 6 dl glutenfri mjölmix till degen
Till fyllningen:
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk socker
1.5 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
Pensling och garnering:
1 msk flytande fett
1 msk strösocker
18 st pappersformar veckade
Ugn: 240°
Det här behövs till 18 små bullar:
Gör så här
1
Gör fyllningen. Blanda mjölk, gulor, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen precis före kokpunkten så att krämen inte skär sig. Låt den svalna av och tillsätt vaniljsockret.
2
Smula jästen i en bunke och rör ut med det kalla degspadet av mjölk och fett. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3
Tillsätt socker, salt och mjölmix och arbeta degen väl. Skrapa ned degen på bordet och knåda den smidig. Tillsätt mjölmix om degen kladdar.
4
Dela upp degen och kavla ut bitarna tunna degplattor i omgångar. Sporra ut rutor, 8×8 cm stora.
5
Lägg en klick vaniljkräm (3/4 dessertsked) på varje ruta. Nyp ihop hörnen så att krämen täcks. Ställ ut pappersformarna på plåt och lägg i bullarna med skarven ned. Täck över plåten med bakduk och låt bullarna jäsa i drygt 1 1/2 timme (gärna mer).
6
Grädda till lagom färg i 9-10 minuter. Låt bullarna svalna något innan du penslar dem med fett och doppar ytan i socker.