Du behöver

  • 25 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker
  • vetemjöl ca 9-10 dl

Fyllning:

marsankräm ca 2 dl

Pensling och garnering:

smält smör eller margarin
socker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli finger-varmt. Häll vätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.

3
Gör under tiden marsankrämen enligt förpackningens anvisningar.

4
Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 18 lika stora bitar. Forma runda släta bullar.

5
Platta ut bullarna med en kavel och lägg lite marsankräm i mitten på dem. Nyp ihop dem ordentligt och lägg dem med skarven nedåt på plåt klädd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under duk ca 30 minuter.

6
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Ska bullarna serveras genast så smält matfett till pensling och häll socker i en djup tallrik. Pensla bullarna med matfettet och vänd dem i socker.

7
Ska inte bullarna serveras genast så låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla dem strax innan de ska serveras och vänd dem i socker. Bullarna går att frysa utan pensling och garnering.