Du behöver
- 4 st ägg (delade i gula och vita)
- 1 dl lättströ (Hermesetas eller Suketter)
- 2 msk hett vatten
- 1 dl vetemjöl med fullkorn
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk rivet citronskal
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en form som rymmer 1 1/2 l. Använd kallt fett som ger ett tjockare lager och bröa med osötat ströbröd. Du kan också smörja formen lätt, täcka botten med bakplåtspapper så att pappret ligger still, och sedan smörja och bröa.
2
Vispa upp gulorna med sötningsmedlet och tillsätt det kokande vattnet för att få upp volymen bättre. Vispa några minuter till.
3
Blanda mjölet med bakpulvret och häll det i äggulesmeten tillsammans med citronraspet. Rör ett par tag.
4
Vispa vitorna till fast skum och blanda samman med de övriga ingredienserna. Skrapa ned smeten i formen och ställ in den direkt i den uppvärmda ugnen.
5
Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna av innan du stjälper upp den på fat eller galler.