Du behöver

  • kycklingbröstfilé ca 900 g
  • salt och peppar

Marinad:

0.75 dl olivolja
2 st lime rivet skal
2 msk kycklingfond konc
1 tsk Santa Maria Chicken & Steak-krydda (eller annan kycklingkrydda)

Fruktsalsa:

1 st mango
0.5 st ananas
0.5 st papaya
1 st röd paprika
1 st grön paprika
0.5 dl sirap vit
1 st lime pressad saft
flingsalt nymald svartpeppar

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Börja med marinaden. Blanda olivolja, limeskal, kycklingfond och chicken & steak krydda i en stor fryspåse.

2
Skär kycklingfiléerna i schnitzlar genom att dela varje filé från sidan på mitten. Lägg ner dem i påsen med marinad och gnid in i köttet. Låt köttet marinera 1 timme.

3
Ta upp kyckling-schnitzlarna ur marinaden och torka av dem lätt med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla dem ca 3-4 minuter per sida.

4
Skölj, skala och kärna ur frukt och paprika. Skär det i tärningar och blanda i en skål. Häll över vit sirap och limesaft. Blanda om med en slev. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg upp salsan i en skål vid serveringen.


Kommentar:
Kryddan “chicken & steak” har en mycket speciell och, i mitt tycke, väldigt god smak. Men hittar du inte kryddan i din butik kan du använda en annan grillkrydda till kycklingmarinaden.