Du behöver
- grillspettspinnar
- 1 kg räkor tinade
- flingsalt
- 750 g grön sparris
- 1 dl mandelspån
- 50 g ruccolasallad
- 1 st rädisor knippe
Marinad:
2 st lime pressad saft
0.5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor hackade
2 krm chili flakes
Servera med:
4 st lime
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Börja med marinaden. Blanda limesaft, olivolja, vitlök och chili flakes i en stor fryspåse. Lägg ner räkorna och marinera dem cirka en timme.
2
Blötlägg grillspetten i vatten innan räkorna träs upp på dubbla spett. Grilla räkorna ca 2 minuter per sida. Strö över lite salt efter grillningen. Grilla samtidigt grön sparris på grillen. Servera med mandelspån, rucolasallat, rädisor och en halv lime att pressa över.