Du behöver

  • grillspettspinnar
  • 1 kg räkor tinade
  • flingsalt
  • 750 g grön sparris
  • 1 dl mandelspån
  • 50 g ruccolasallad
  • 1 st rädisor knippe

Marinad:

2 st lime pressad saft
0.5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor hackade
2 krm chili flakes

Servera med:

4 st lime

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Börja med marinaden. Blanda limesaft, olivolja, vitlök och chili flakes i en stor fryspåse. Lägg ner räkorna och marinera dem cirka en timme.

2
Blötlägg grillspetten i vatten innan räkorna träs upp på dubbla spett. Grilla räkorna ca 2 minuter per sida. Strö över lite salt efter grillningen. Grilla samtidigt grön sparris på grillen. Servera med mandelspån, rucolasallat, rädisor och en halv lime att pressa över.