Du behöver

  • 10 skiva landgångsbröd
  • 1 st bakform ca 23 cm i diameter

Fyllning:

200 g lax hackad
4 st ägg kokta och hackade
2 dl lätt crème fraiche
1 dl lättmajonnäs
0.5 dl dill hackad
1 msk citron pressad saft
salt och peppar

Avokadokräm:

2 st avokado
1 msk citron pressad saft
0.5 tsk sambal oelek
200 g färskost naturell
hushållsfärg ev 1-2 droppar grön
salt och peppar

Dekoration:

1 skiva kallrökt lax
50 g ärtskott
200 g grön minisparris kokt

Det här behövs till ca 12 bitar:

Gör så här

1
Kantskär bröden och skär dem lika breda som bakformen är hög.

2
Lägg dem på ett smörpapper.

3
Blanda samman lax, ägg, lättcrème fraiche, lättmajonnäs, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4
Bred fyllningen på alla brödskivorna. Börja med att rulla ihop den första till en rulltårtsbit, som läggs i mitten på bakformen.

5
Lägg sedan de andra bröden runt den första biten och bygg på inifrån och ut, så att det blir till ett stort hjul. Plasta och ställ in i kylen till serveringen.

6
Kärna ur och gröp ur innehållet i avokadorna. Mixa med citron, sambal oelek, färskost och ev grön hushållsfärg. Smaka av med salt och peppar.

7
Stjälp upp tårtan på ett uppläggningsfat och bred över avokadokrämen. Dekorera med en laxros i mitten och ärtskott och sparris i grupper runt om.