Du behöver

  • 150 g ruccolasallad
  • 1 st isbergssalladhuvud eller krispissallat
  • 2 st morötter i tunna strimlor
  • 1 kruka vattenkrasse
  • 2 st tomater i stora bitar
  • 12 st oliver svarta med kärnor
  • 2 st avokado
  • 4 st kycklingbröst
  • 100 g bacon knaperstekt
  • mejram eller timjan

Blue cheese dressing:

4 msk ädelost mosad
2 dl gräddfil
salt svartpeppar
äppelcidervinäger ev. någon droppe

Vinägrett:

6 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk schalottenlök hackad
salt svartpeppar
socker ev lite

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skaka samman vinägretten av olja, vinäger, schalottenlök, salt, peppar och lite socker. Smaka av. Rör ihop dressingen av ädelost och gräddfil. Smaka av med salt, svartpeppar och vinäger.

2
Skölj och riv rucolasallaten i bitar och bryt isbergssallaten i bitar. Skär morötterna i strimlor och lägg alltsammans på ett stort fat. Blanda med lite vinägrett. Klipp i vattenkrassen och vänd ihop. Du kan också fördela salladen på tallrikar.

3
Lägg på tomater och oliver. Dela avokadorna och gröp ur dem. Skär halvorna i skivor och placera på salladsbädden.

4
Skär kycklingbrösten i skivor eller fördela salladskycklingköttet ovanpå salladen. Toppa med det knaperstekta baconet och någon färsk örtkrydda, t ex mejram eller timjan. Godast är salladen om kycklingen är varm och baconet nystekt. Servera blue cheese-dressingen vid sidan om.