Du behöver
- 8 skiva landgångsbröd längdskuret
- 200 g färskost med örter
- 1.5 dl majonnäs
- 1 st böcklingpastej tub
- 3 st hårdkokta ägg
- 2 dl ärter tinade gröna
- 0.5 dl hackad dill
Garnering:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
250 g laxfilé tunt skivad rökt
2 st tomater
1 bitar gurka
1.5 st paprika 1/2 gul, 1/2 röd, 1/2 grön
citronskivor
persilja
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Kantskär brödskivorna. Rör samman färskosten med majonnäs och böcklingpastej. Skala och hacka äggen.
2
Rör ner ägg, tinade ärter och dill i ostblandningen.
3
Lägg samman två brödskivor som botten. Bred ca 1/3 av krämen över dem. Täck med två nya skivor och bred krämen över dem. Gör på samma sätt en gång till. Täck med de sista brödskivorna.
4
Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan.
5
Rulla laxen. Skär tomaterna i tunna klyftor. Skiva gurkan tunt. Hacka paprikorna. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.