Du behöver

  • 8 skiva landgångsbröd längdskuret
  • 200 g färskost med örter
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 st böcklingpastej tub
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 2 dl ärter tinade gröna
  • 0.5 dl hackad dill

Garnering:

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
250 g laxfilé tunt skivad rökt
2 st tomater
1 bitar gurka
1.5 st paprika 1/2 gul, 1/2 röd, 1/2 grön
citronskivor
persilja

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna. Rör samman färskosten med majonnäs och böcklingpastej. Skala och hacka äggen.

2
Rör ner ägg, tinade ärter och dill i ostblandningen.

3
Lägg samman två brödskivor som botten. Bred ca 1/3 av krämen över dem. Täck med två nya skivor och bred krämen över dem. Gör på samma sätt en gång till. Täck med de sista brödskivorna.

4
Rör samman majonnäs med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan.

5
Rulla laxen. Skär tomaterna i tunna klyftor. Skiva gurkan tunt. Hacka paprikorna. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.