Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 0.75 dl potatismjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- strösocker lite extra
Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
200 g vindruvor
50 g valnötter
Ugn: 250°
Det här behövs till ca 12 bitar:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
2
2. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör om väl.
3
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
4
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper eller smörpapper. Dra av pappret som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.
5
Vispa grädden. Halvera vindruvorna och ta bort kärnor. Hacka valnötterna.
6
Ta undan ca 2 dl vispad grädde. Bred resten av grädden över kakan. Fördela de flesta vindruvorna och det mesta av nötterna över kakan. Rulla samman kakan och lägg den med skarven nedåt.
7
Bred resterande grädde över rullen och garnera med vindruvor och nötter.