Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • strösocker lite extra

Fyllning och garnering:

3 dl vispgrädde
200 g vindruvor
50 g valnötter

Ugn: 250°

Det här behövs till ca 12 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
2. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör om väl.

3
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

4
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper eller smörpapper. Dra av pappret som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.

5
Vispa grädden. Halvera vindruvorna och ta bort kärnor. Hacka valnötterna.

6
Ta undan ca 2 dl vispad grädde. Bred resten av grädden över kakan. Fördela de flesta vindruvorna och det mesta av nötterna över kakan. Rulla samman kakan och lägg den med skarven nedåt.

7
Bred resterande grädde över rullen och garnera med vindruvor och nötter.