Du behöver

  • 2 st lax
  • salt vitpeppar

Panering:

1 dl sesamfrön
1 st citron rivet skal
2 msk persilja hackad

Sås:

2 dl kokos Kelda
0.5 msk maizena ljus redning
0.5 st citron pressad saft
salt vitpeppar

Servera med:

kokt potatis
grönsallad blandad

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg laxbitarna på ett smörpapper. Salta och peppra. Låt dem ligga 5 minuter.

2
Blanda samman sesamfrö, citronskal och persilja till paneringen. Vänd laxen runt om i paneringen. Lägg fisken i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Blanda Kelda kokos med ljus redning och citronsaft i en kastrull. Rör om och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och blandad grönsallad.