Du behöver

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk matfett
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 50 g sockerärter delade
  • 2 tsk maizena ljus redning
  • 2 dl lagalätt 5 % eller liknande
  • 0.5 tsk chipotle paste Santa Maria
  • salt svartpeppa

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ta bort synligt fett på kycklinglåren. Dela dem i tre bitar. Bryn bitarna runt om på medelvärme, i en stekpanna med matfett.

2
Tillsätt purjolök, paprika och sockerärter och låt det fräsa med en stund. Strö över ljus redning, tillsätt lagalätt och rör om. Smaksätt med chipotle paste och rör om. Salta och peppra. Låt grytan sjuda under lock, ca 10 minuter. Servera med kokta pastafjärilar och sallad.


Kommentar:
Du kan byta ut chipotle paste mot curry.