Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk flytande margarin

Fyllning:

1 st kräftstjärtar
2 st hårdkokta ägg
0.5 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
0.5 dl kesella
1 tsk pressad citronsaft
0.5 dl hackad dill

Gratinering:

riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg mjölet i en skål och tillsätt vatten, lite i taget, under omrörning. Rör tills smeten är slät. Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist mjölk och margarin. Rör allt till en klimpfri smet.

2
Hetta upp en crêpespanna eller liten stekpanna. Smörj pannan till första crêpen och häll i ett tunt lager smet. (Till resten av crèpesen behöver inte pannan smörjas.) Vicka lite på pannan så att smeten rinner ut. Grädda tills smeten stelnat på ovansidan och undersidan är gyllene. Crêpesen behöver inte vändas. Lägg dem på en tallrik med smörgåspapper emellan efterhand som de blir gräddade.

3
Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela dem i mindre bitar. Skala äggen och hacka dem. Rör samman crème fraiche med majonnäs, kesella, citronsaft och hackad dill. Rör ner kräftstjärtar och ägghack.

4
Lägg ut crêpesen och fördela fyllningen mitt på dem. Vik in sidorna och rulla ihop. Lägg rullarna, med skarven nedåt, på smort eldfast fat. Strö över lite riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Bjud en sallad till.