Du behöver

  • 500 g köttfärs helst kalv
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 4 skiva parmaskinka
  • 4 skiva ost
  • 4 st salviablad

Sås:

1 dl vitt vin
1.5 dl grädde
2 tsk kalvfond
salt och peppar
1 msk gräslök

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med tomatpuré, salt och peppar till en smidig färssmet.

2
Dela färsen i 8 lika stora bitar. Platta ut dem till fyrkantiga kakor, ca 9×9 cm stora. Lägg 1 skinkskiva, 1 ostskiva och 1 salviablad på hälften av färskakorna. Täck med de andra färskakorna och tryck till kanterna ordentligt.

3
Stek färskakorna i lite matfett, på inte allt för hög värme, tills de är genomstekta, ca 3-4 minuter på varje sida.

4
Häll vin och grädde i en liten kastrull. Tillsätt kalvfonden och låt såsen koka samman några minuter. Smaka av. Klipp över lite gräslök. Bjud nykokt pasta och sallad till.