Du behöver
- 500 g köttfärs helst kalv
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
- 4 skiva parmaskinka
- 4 skiva ost
- 4 st salviablad
Sås:
1 dl vitt vin
1.5 dl grädde
2 tsk kalvfond
salt och peppar
1 msk gräslök
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med tomatpuré, salt och peppar till en smidig färssmet.
2
Dela färsen i 8 lika stora bitar. Platta ut dem till fyrkantiga kakor, ca 9×9 cm stora. Lägg 1 skinkskiva, 1 ostskiva och 1 salviablad på hälften av färskakorna. Täck med de andra färskakorna och tryck till kanterna ordentligt.
3
Stek färskakorna i lite matfett, på inte allt för hög värme, tills de är genomstekta, ca 3-4 minuter på varje sida.
4
Häll vin och grädde i en liten kastrull. Tillsätt kalvfonden och låt såsen koka samman några minuter. Smaka av. Klipp över lite gräslök. Bjud nykokt pasta och sallad till.