Du behöver

  • 8 st strömmingsfilé
  • salt vitpeppar
  • 0.5 dl dill hackad
  • grovt rågmjöl
  • 1 msk matfett

Mos:

6 st potatis
0.5 st fänkål
1 tsk matfett
1 dl lättmjölk
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med moset. Skala och dela potatisen i bitar. Dela fänkålen i bitar. Koka potatis och fänkål mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa potatis och fänkål med mixerstav. Tillsätt matfett och mjölk och rör moset fluffigt. Smaksätt med salt och vitpeppar.

2
Skölj strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra. Lägg dill på hälften av filéerna. Lägg ihop filéerna två och två till flundror. Vänd flundrorna i grovt rågmjöl och stek dem i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.