Du behöver

  • 3.5 st kycklingfiléer beroende på storlek
  • 1.5 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 8 st träspett

Marinad:

1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
2 msk apelsinjuice gärna färskpressad
2 msk japansk soja
1 st vitlöksklyfta pressad
2 krm sambal oelek
1 tsk flytande honung
salt
1 tsk maizenamjöl
2 msk sesamfrön
2 msk hackad koriander

Tillbehör:

nudlar sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek dem färdiga i flytande margarin, krydda med salt och peppar. Trä upp på spett.

2
Blanda samman olja, apelsinjuice, soja, vitlök, sambal oelek och honung i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt. Red av marinaden med maizenamjöl.

3
Rosta sesamfröna i en torr panna så att de får färg, passa noga! Rulla/doppa de färdiga spetten i marinaden, sesamfröna och koriandern. Slå resterande marinad över nudlarna. Servera med sallad.